ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.10.10

ΙΔΟΥ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!

ΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ!
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΜΕ ΔΑΚΤΥΛΙΣΜΟΥΣ!
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ «ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΑΙ» ΥΛΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ!
Το εργασιακό «δουλεμπόριο» στο ελληνικό δημόσιο έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις!. Η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, οι απολύσεις και η ανασφάλιστη εργασία έχουν πλέον γίνει καθεστώς σε όλο το φάσμα των λειτουργιών του κράτους. Αναφέρουμε τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις συμβασιούχων εργαζομένων στο Δημόσιο, από τις πάμπολλες που υπάρχουν, των οποίων η εργασιακή τους σχέση παραπέμπει σε σύγχρονο δουλεμπόριο!
Οι συμβασιούχοι στον Ιππόδρομο με τις συμβάσεις της μίας μέρας (ανανεώνονται από μέρα σε μέρα) εργάζονται για πολλά χρόνια - ακόμη και 35 – και παλεύουν εδώ και χρόνια να μετατρέψουν τη σύμβασή τους σε αορίστου, προκειμένου να αποκτήσουν στοιχειωδώς ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Ως σήμερα, όμως, έχουν απέναντί τους ανάλγητες κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και απευθύνονται σε ώτα μη ακουόντων.
Μιά άλλη «καραμπινάτη» περίπτωση δουλεμπορίου στο ελληνικό δημόσιο είναι οι 300, περίπου, καθαρίστριες, οι οποίες εργάζονται με σύμβαση έργου τετράωρης απασχόλησης στο Υπουργείο Οικονομικών και με συμβάσεις ενός μήνα. Το καθεστώς απασχόλησης των γυναικών αυτών είναι πραγματικά απαράδεκτο, καθώς αμείβονται με μισθούς πείνας, 300 ευρώ το μήνα!, χωρίς δώρα, επιδόματα και άδειες. Το πιό κωμικοτραγικό και πρωτοφανές, όμως, είναι ότι οι καθαρίστριες αυτές τα πενιχρά 300 ευρώ τα παίρνουν από τους κωδικούς με τους οποίους το Υπ. Οικονομικών πληρώνει τα υλικά καθαρίοτητας εξομοιώνοντας έτσι τις γυναίκες που καθαρίζουν με τις χλωρίνες και τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούν!
Ο «μακάβριος», αυτός κατάλογος συνεχίζεται, λες και δεν έχει τέλος:  οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο ΚΕΠΥΟ, οι οποίοι καλύπτουν για τέσσερα περίπου χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οδηγούνται στην ανεργία, καθώς ήδη έχουν απολυθεί 48 άτομα (τυπικά έληξαν οι συμβάσεις έργου τους) και οι υπόλοιποι 226 εργαζόμενοι αγωνιούν, καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν στις 14-11-2010. Να σημειωθεί εδώ ότι οι συμβάσεις έργου των 226 εργαζομένων καλύπτουν ένα νευραλγικό κομμάτι του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς οι 170 εξ αυτών εισάγουν δεδομένα, προκειμένου να περαστούν σε ηλεκτρονική μορφή οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, οι εκκαθαριστικές δηλώσεις, το ΕΤΑΚ, το Ε3, το Ε9, καθώς και οι διορθωτικές δηλώσεις, ενώ οι υπόλοιποι 56 ασχολούνται με την υλοποίηση και την υποστήριξη των πληροφοριακών συστημάτων του ΚΕΠΥΟ. Δηλαδή ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του προϋπολογισμού περνάει κυριολεκτικά από τα χέρια τους. Το πλέον τραγικό δεν είναι μόνο λοτι οι εργαζόμενοι αυτοί δουλεύουν με Συμβάσεις έργου (ούτε καν συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας) και επομένως χωρίς άδειες, δώρα, κλπ. Το ακόμα πιό τραγικό είναι ότι είναι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ και ότι πληρώνονται με ένα αχαρακτήριστο τρόπο. Η αμοιβή τους κάθε μέρα εξαρτάται από τον αριθμό των δακτυλισμών που κάνουν στους κομπιούτερ! Κάθε δακτυλισμός αμοίβεται με 0,0007 ευρώ! Καλά ακούσατε! Με το ζόρι οι εργαζόμενοι αυτοί συγκεντρώνουν περίπου 600 ευρώ το μήνα!
Αυτή η εργασιακή βαρβαρότητα δεν φαίνεται να απασχολεί καθόλου την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία, όπως όλα δείχνουν, προσανατολίζεται στην ανάθεση του πολύτιμου έργου αυτών των συμβασιούχων σε ιδιωτικές εταιρείες. Άλλωστε, εδώ και χρόνια, ένα σημαντικό μέρος των ως άνω εργασιών ανατίθεται σε ιδιωτική εταιρεία!
Απέναντι σε αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΚΕΠΥΟ οργανώνονται και αντιστέκονται και προγραμματίζουν για το επόμενο διάστημα δυναμικές κινητοποιήσεις!. Χρέος όλων μας να σταθούμε στο πλευρό τους και στο πλευρό όλων των συμβασίουχων του δημοσίου για στοιχειωδώς ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις και σταθερή απασχόληση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: