ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

31.3.14

Πόσο μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση Σαμαρά



Πόσο μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση Σαμαρά
Οι δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ, οι δανειστές, τα «μαξιλαράκια» και οι κρίσιμες ευρωεκλογές.
Μετά τα όσα έγιναν χθες στη Βουλή αλλά και με την επαναφορά ενός κλίματος πόλωσης, που θα κυριαρχήσει το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να πάει μακριά.
Ο χρονικός της ορίζοντας είναι αβέβαιος και κομβικό σημείο θα αποτελέσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που θεωρείται η μητέρα όλων των μαχών.
Μια βαθιά διχασμένη και κυρίως ζαλισμένη ελληνική κοινωνία θα κληθεί να πάρει καθοριστικές αποφάσεις για την πορεία της χώρας.
Αυτή τη μάχη θα την καθορίσουν συγκεκριμένα δεδομένα όπως:
- Η στάση του Βερολίνου και των δανειστών.
Η κ.Μέρκελ θέλει να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο η κυβέρνηση Σαμαρά. Επέτρεψε στον Έλληνα Πρωθυπουργό να μοιράσει 500 εκατομμύρια ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα και αντιστάθμισε τα μέτρα που απαιτούσε με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, θέλοντας να βοηθήσει τον κ.Σαμαρά εν όψει ευρωεκλογών. Θα έρθει και στην Αθήνα με μία αόριστη υπόσχεση για διευθέτηση του χρέους προκειμένου να την αξιοποιήσει, προεκλογικά, ο κ.Σαμαράς.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος θα περάσει το μήνυμα ότι η Ευρώπη θεωρεί αξιόπιστο συνομιλητή μόνο τον κ.Σαμαρά. Από εκεί και πέρα όμως τα πράγματα δυσκολεύουν, τα μέτρα θα συζητηθούν μετά τον Μάιο, θα ανοίξει το ασφαλιστικό και η πρώτη απώλεια θα είναι πλέον οι επικουρικές συντάξεις , που καταργούνται μετά τα όσα ψηφίστηκαν στο πολυνομοσχέδιο.
2065153
- Το σύστημα των ΜΜΕ και των δημοσκοπήσεων.
Ο κ.Τσίπρας , μετά από καιρό, αντιλήφθηκε ότι δεν ”πιάνονται φίλοι” οι διαπλεκόμενοι εργολάβοι των ΜΜΕ. Ότι υπάρχει ένα σκληρό σύστημα που στηρίζει όλες τις κυβερνητικές επιλογές και αποδομεί σε κάθε ευκαιρία τον Σύριζα, αξιοποιώντας και το παραμικρό λάθος του.
Οι αποκαλύψεις εις βάρος της μητέρας της κ.Κωνσταντοπούλου, που ενοχλούσε πολύ, είναι ενδεικτικές. Εξ ίσου ενδεικτικές είναι και οι δημοσκοπήσεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Η Νέα Δημοκρατία κλείνει την ψαλίδα, εμφανίζεται ισόπαλη με το Σύριζα ενώ σε μία δημοσκόπηση εμφανίστηκε και να προηγείται. Με δεδομένο ότι οι δημοσκοπήσεις θα μπορούν να δημοσιοποιούνται ακόμα και 48 ώρες πριν τις εκλογές, το ερώτημα είναι πόσο θα επηρεάσουν τους πολίτες.
- Το Ποτάμι και η Ελιά.
Το Μαξίμου δεν δυσαρεστείται ιδιαίτερα από το δημοσκοπικό ”φούσκωμα” του Ποταμιού, αφού με τον τρόπο αυτό ψαλιδίζονται τα ποσοστά του Σύριζα. Μάλιστα βλέπουν και το Ποτάμι ως ένα μελλοντικό κυβερνητικό εταίρο σε περίπτωση που η Ελιά δεν συγκρατηθεί σε αξιοπρεπή ποσοστά.
Άλλωστε το Ποτάμι στηρίζεται αναφανδόν και από το σύστημα, που το βλέπει ως ανάχωμα ( όπως έβλεπε παλαιότερα τη ΔΗΜΑΡ ).
Αντίθετα με ανησυχία βλέπει ο κ.Σαμαράς την εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ, αφού το ποσοστό που θα πάρει το κόμμα του κ.Βενιζέλου ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών. Η ίδια ανησυχία υπάρχει για τη στάση και τις προθέσεις του κ.Γ.Παπανδρέου, την οποία κάποιοι συσχετίζουν και με τις προθέσεις της Ουάσιγκτον.
2065114
- Τα μαξιλαράκια.
Τα πρώτα μαξιλαράκια ασφαλείας έκαναν την εμφάνιση τους προκειμένου να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο. Ήταν οι κ.κ Λοβέρδος και Αηδόνης.
Στο Μαξίμου αναζητούν και άλλα μαξιλαράκια στους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από τους ΑΝ.ΕΛ , όπως στους κ.κ Νταβρή και Γιοβανόπουλο αλλά και σε δύο τουλάχιστον βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που διαφωνούν με τις επιλογές και τη στρατηγική του Φ.Κουβέλη. Πρόκειται για τους κ.κ Οικονόμου και Ψαριανό που χθες απείχαν από την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, ενισχύοντας ουσιαστικά την κυβερνητική πλειοψηφία.
- Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας. Μία ήττα με 3 μονάδες διαφορά και με τον Σύριζα κάτω από το 25% θα είναι σαν νίκη για τη Ν.Δ. Στην περίπτωση που υπάρξει ισοδύναμο αποτέλεσμα ή περάσει οριακά μπροστά η Ν.Δ, στο Μαξίμου θα μιλήσουν για θρίαμβο.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Σύριζα είναι υποχρεωμένος να βάλει ψηλά τον πήχυ αλλά και να τον ξεπεράσει. Σε διαφορετική περίπτωση τα προβλήματα που σήμερα υπάρχουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο θα μετατοπιστούν στο εσωτερικό του.
Για τον κ.Τσίπρα υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα: νίκη με διαφορά και ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα απονομιμοποιεί την κυβερνητική πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: