ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.3.14

Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο απο το πολιτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης


Του Γ. Δελαστίκ

Θα κονιορτοποιηθεί το πολιτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης στις επερχόμενες ευρωεκλογές τον Μάιο. Τίποτα δεν πρόκειται να μείνει όρθιο, όπως όλα δείχνουν τώρα πια. 

«Του Κουτρούλη ο γάμος» θα γίνει! Ο Ραγκαβής, ο οποίος έγραψε το ομώνυμο θεατρικό έργο το 1845 διακωμωδώντας τον άρχοντα της Μεθώνης, θα δικαιωθεί πανηγυρικά και στην πολιτική, με μια... μικρή καθυστέρηση 170 χρόνων! Απλή σύμπτωση το γεγονός ότι τόσο ο υπερφίαλος άρχοντας Κουτρούλης όσο και ο μνημονιακός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατάγονται και οι δύο από τη Μεσσηνία. Η ουσία άλλωστε βρίσκεται στην πολιτική αναστάτωση που θα προκύψει από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, τα οποία θα ανατρέψουν εκ βάθρων τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Δεν έχει ξαναγίνει σαράντα χρόνια τώρα αυτό που αναμένεται να συμβεί στις ευρωεκλογές. Να πάρουν μαζί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ το ένα... τέταρτο (!) των εδρών; Ολες κι όλες 5-6 έδρες από τις 21; Πού ξανακούστηκε τέτοιο πράγμα; Τουλάχιστον 7 στους 10 ψηφοφόρους να ψηφίζουν εναντίον των δύο κομμάτων - πυλώνων του συστήματος, επιλέγοντας άλλα κόμματα!

Ο σταυρός διέλυσε τους «58»! Πραγματική κίνηση - ματ εκ μέρους των Σαμαρά και Βενιζέλου η εισαγωγή του σταυρού στα ευρωψηφοδέλτια. Ολοι αυτοί οι «συνταξιούχοι μαγαζάτορες» -κατά τον ευρηματικό χαρακτηρισμό του στελέχους του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραΐτη- είχαν μαζευτεί για έναν... «ιερό» σκοπό: ο καθένας από αυτούς είχε την ελπίδα ότι θα τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου και έτσι θα εξασφαλίσει καλά γεράματα με τον μισθό και τις πάσης φύσεως απολαβές ως ευρωβουλευτής! Μόνος του ούτε... χίλιες ψήφους δεν μπορούσε να πάρει ο καθένας από αυτούς, το παν ήταν να μπει πρώτος στην ευρωλίστα. Με το που μπήκε ο σταυρός, η παράσταση τελείωσε. Ολοι πάνε σπίτια τους...

Εναν (!) ευρωβουλευτή θα βγάλει όλον κι όλον το ΠΑΣΟΚ από οκτώ που είχε, είναι να τον χαραμίζει για τους «58»; Μην τρελαθούμε κιόλας! Εδώ θα γίνει μάχη μέχρις εσχάτων για το ποιος θα βολευτεί σε αυτή τη «χρυσοφόρο» θέση. Είναι να τη χαραμίσει ο Βενιζέλος σε... «συνταξιούχο μαγαζάτορα»; Οχι, βέβαια. Εδώ μόνο λιτανεία δεν έκαναν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μόλις άκουσαν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν θα κατεβεί ο ίδιος υποψήφιος ευρωβουλευτής!

Εξευτελισμός απερίγραπτος θα ήταν για τη σημερινή σκιά του κάποτε κραταιού ΠΑΣΟΚ αν ο Σταύρος Θεοδωράκης μόνος του έπαιρνε περισσότερες ψήφους από το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και του οποίου σήμερα ηγείται ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ευτυχώς για το ΠΑΣΟΚ, αυτός ο κίνδυνος να το πάρει το «Ποτάμι» εξέλιπε, από τι στιγμή που δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές ο «πρωταγωνιστής» κι έτσι το κόμμα του θα βουλιάξει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έξι έδρες τις έχει σίγουρες στο ευρωκοινοβούλιο. Θα μπορούσε ίσως και μία παραπάνω, αν δεν του είχε προκύψει αυτός ο... «νέος Τατσόπουλος», που κάθε εβδομάδα τον κάνει μαλλιά - κουβάρια στα οικονομικά θέματα. Εν πάση περιπτώσει, η ΝΔ μόνο με θαύμα θα βγάλει πάνω από τέσσερις ευρωβουλευτές, από οκτώ που είχε κι αυτή, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει πανηγυρικά.
Μένουν δέκα έδρες από τις 21. Δύο θα πάρει σίγουρα το ΚΚΕ, μία ή δύο οι ΑΝΕΛ κι από εκεί και πέρα, όλοι οι υπόλοιποι ελπίζουν ότι θα βγάλουν κι αυτοί ευρωβουλευτή αυτή τη φορά! «Του Κουτρούλη ο γάμος»!


ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: