ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

1.4.14

Μυρίζει πρόωρες εκλογές


Οι πρόωρες εκλογές πάλι στο προσκήνιο

Φουντώνουν πάλι τα σενάρια πρόωρων εκλογών μετά την τραυματική εμπειρία του πολυνομοσχεδίου και την οδυνηρή διαπίστωση ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει απομείνει με την οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών. Η κυβέρνηση λέει βέβαια ότι δεν υπάρχει θέμα αλλά οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να συμβεί το κακό -το «ατύχημα» όπως το λένε – αρκεί ένας βουλευτής να μην ψηφίσει σύμφωνα με τις εντολές που έχει λάβει.
Φυσικό είναι ο κάθε βουλευτής να πάρει φόρα, να έχει απαιτήσεις και να ζητά χάρες ή ρουσφέτια αφού απ αυτόν κρέμεται η κυβερνητική επιβίωση. Πίσω απ τη γυαλιστερή βιτρίνα  της πανηγυρικής συνεδρίασης του Eurogroup στο Ζάππειο με Σόϊμπλε και Νταισελμπλούμ, κρύβονται άγχη και αγωνίες. Θα μπορέσει η κυβέρνηση να ξεπεράσει τους σκοπέλους και τα εμπόδια που έχουν φανεί στην πορεία της ή είναι μονόδρομος η προσφυγή σε εθνικές εκλογές.
Τα προβλήματα ξεκίνησαν από το μισοδιαλυμένο ΠΑΣΟΚ με τη γνωστή κόντρα Παπανδρέου – Κακλαμάνη με τον Βενιζέλο, την διαγραφή Κακλαμάνη από τη ΝΔ και συνεχίζεται με την εσωτερική διαμάχη στη ΔΗΜΑΡ όπου Ψαριανός και Οικονόμου αντιμάχονται τις επιλογές Κουβέλη.  Δηλαδή ένα πολιτικό σκηνικό εξαιρετικά ασταθές και επικίνδυνο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να οδηγήσει σε «ατύχημα».
Βασικό κριτήριο για το που πάνε τα πράγματα θα  αποτελέσουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου. Αν η συγκυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) κρατήσει τότε όντως «δεν υπάρχει θέμα». Αν όμως κερδίσει την πρωτιά ο ΣΥΡΙΖΑ και με διαφορά 4-5 μονάδων, τότε εκ των πραγμάτων θα υπάρχει θέμα. Το πιθανότερο είναι να πάμε σε εθνικές εκλογές αρχές του Καλοκαιριού ή το Φθινόπωρο.
Αυτό το γνωρίζουν όλοι, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην αντιπολίτευση και προετοιμάζονται αναλόγως.  Οι μεγάλες διακηρύξεις για πλεόνασμα ή ανάπτυξη, οι υποσχέσεις για κατάργηση των αποφάσεων που πλήττουν το λαό, λέγονται για αυτές τις εκλογές αλλά μάλλον περισσότερο αφορούν τις επόμενες…
Β.ΝΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: