ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

1.4.14

Πονοκέφαλος στο Μαξίμου από την «αλλοπρόσαλλη» στάση του Παπανδρέου


Πονοκέφαλος στο Μαξίμου από την «αλλοπρόσαλλη» στάση του Παπανδρέου

Στο Eurogroup που συνεδριάζει σήμερα στην Αθήνα επενδύει το Μέγαρο Μαξίμου

Ξαναζεσταίνονται τα σενάρια για εκλογές – Δεν υπάρχει θέμα, διαβεβαιώνει το Μέγαρο Μαξίμου – Η κυβέρνηση αναμένει τα καλά λόγια των Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε ευελπιστώντας ότι θα επαναφέρει την επικαιρότητα στις θετικές ειδήσεις μετά την επώδυνη ψηφοφορία στην Βουλή

Με την σημερινή πανηγυρική συνεδρίαση του Eurogroup στην Αθήνα και τα καλά λόγια των κ.κ. Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε ευελπιστεί η ελληνική κυβέρνηση ότι θα επαναφέρει την επικαιρότητα στις θετικές ειδήσεις μετά την επώδυνη ψηφοφορία στην Βουλή που στοίχισε την απώλεια ενός βουλευτή και την διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο σήμερα το βράδυ στους υπουργούς Οικονομικών στο Μουσείο της Ακρόπολης και θα απευθύνει χαιρετισμό. Από την πλευρά του Eurogroup αν και δεν λαμβάνει τυπικά αποφάσεις αναμένεται να υπάρξει δέσμευση για την εκταμίευση της δόσης άνω των 6,5 δισ. ευρώ που θα σηματοδοτήσει την εμπιστοσύνη της Ευρώπης στην ελληνική οικονομία και θα ανοίξει τον δρόμο για την έξοδο στις αγορές όπως περίπου προανήγγειλε χθες ο κ. Ντάισελμπλουμ. Η κυβέρνηση επιδιώκει να βγει στις αγορές πριν από τις ευρωεκλογές ώστε σε συνδυασμό με την διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος να στηρίξει την επιχειρηματολογία της για έξοδο από την κρίση. Η συζήτηση πάντως για την βιωσιμότητα του χρέους μεταφέρεται για μετά το καλοκαίρι παρά την επιδίωξη της κυβέρνησης.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό έχουν ξαναζεσταθεί τα σενάρια για πρόωρες κάλπες (τα οποία ωστόσο απορρίπτει το Μέγαρο Μαξίμου), καθώς μπορεί τα όσα αφορούν στην στήριξη των ευρωπαίων εταίρων να είναι περίπου δρομολογημένα (είναι άλλωστε και προς το δικό τους συμφέρον να διαφημίζουν στο εσωτερικό των χωρών τους ότι το ελληνικό πρόγραμμα πετυχαίνει), ωστόσο οι πονοκέφαλοι για τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλο είναι στο εσωτερικό της χώρας.
Ο βασικός πονοκέφαλος ακούει στο όνομα του κ. Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος καταψήφισε το άρθρο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στέλνοντας ένα μήνυμα στο κόμμα του ότι είναι παρόν. “Ο κ. Παπανδρέου έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ” δήλωσε εν είδη απειλής ο κ. Βενιζέλος μετά την συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό. Ο εκνευρισμός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ φάνηκε από την αντίδρασή του εναντίον του κ. Παπανδρέου αλλά και του κ. Απόστολου Κακλαμάνη την Κυριακή το βράδυ αμέσως μετά την καταψήφιση του άρθρου. Εάν μάλιστα δεν κινδύνευε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο κ. Βενιζέλος ίσως και να διέγραφε τον κ. Παπανδρέου.
Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου ενεργοποίησε τις εφεδρείες. Οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης υπερψήφισαν ενώ αν χρειαζόταν το ίδιο θα έπρατταν και οι κ.κ. Βασίλης Οικονόμου και Γρηγόρης Ψαριανός της ΔΗΜΑΡ. Όλοι τους προσδοκούν μία θέση στην επόμενη κυβέρνηση Σαμαρά με τον ανασχηματισμό που θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές και που αν τα πράγματα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό του κυβερνητικού επιτελείου θα αποτελέσει το πρόπλασμα για τη Νέα Ελλάδα του κ. Σαμαρά στις εθνικές εκλογές.
Η συμπεριφορά του κ. Παπανδρέου δεν είναι πρόβλημα μόνο του κ. Βενιζέλου αλλά και του κ. Σαμαρά στον βαθμό που μπορεί να προκαλέσει αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.
Βέβαια μέχρι τις ευρωεκλογές δεν υπάρχουν σημαντικά νομοσχέδια και ο κίνδυνος είναι περιορισμένος. Ωστόσο και μόνο μέσω των βουλευτών του ελέγχει ο κ. Παπανδρέου μπορεί να προκαλεί πονοκεφάλους στο Μαξίμου.
Για τον κ. Παπανδρέου λέγεται ότι καθώς βλέπει ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσει στις ευρωεκλογές και θα τεθεί θέμα ηγεσίας, παίρνει ήδη θέση προκειμένου ελέγξει τις εξελίξεις με κάποιον δικό του.
Θεωρείται απίθανο να ηγηθεί ο ίδιος είτε του ΠΑΣΟΚ είτε νέου κόμματος. Ο πρωθυπουργός όμως θέλει να μην έχει πολιτικά προβλήματα που θα δυσχαιράνουν την μάχη των ευρωεκλογών. Ακολούθως προτιμά να αντέξει ο κυβερνητικός του εταίρος και μετά τις ευρωεκλογές για μερικούς μήνες ακόμη μέχρι να είναι έτοιμος να πάει σε εθνικές εκλογές. Εάν όμως όπως διαφαίνεται ο κ. Παπανδρέου πάτησε το κουμπί που ενεργοποιεί τις φυγόκεντρες τάσεις στο ΠΑΣΟΚ ο σχεδιασμός του κ. Σαμαρά θα συναντήσει προσκόμματα. Ακόμη κι αν διατηρήσει μία κυβερνητική πλειοψηφία -αφού υπάρχουν κι άλλοι νυν ανεξάρτητοι βουλευτές που θα λειτουργήσουν σαν μαξιλαράκια- δεν μπορεί να περάσει μείζονες αποφάσεις όπως η βιωσιμότητα του χρέους.
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: