ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.3.14

Γιατί ο Προβόπουλος χτυπάει Λάτση, ο ρόλος Τουρκολιά



Γιατί ο Προβόπουλος χτυπάει Λάτση, ο ρόλος Τουρκολιά
 Να σπάσει τη σιωπή του επιχείρησε ο Γιώργος Προβόπουλος με δηλώσεις του στην Καθημερινή της Κυριακής σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο, καθώς έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι διεργασίες για την ανανέωση της θητείας του ή τη διαδοχή του στην ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο κεντρικός τραπεζίτης προσπαθώντας να βελτιώσει την εικόνα απέναντι στο Δεξιό συντηρητικό –και συνήθως νεοδημοκρατικό ακροατήριο- χαρακτήρισε «ηθικό πρόβλημα» την αποχή του Σπύρου Λάτση από την πρώτη αμκ της Eurobank.
Του Χρήστου Φράγκου
Η τοποθέτηση του Γιώργου Προβόπουλου προσπαθεί να απαντήσει σε ερωτηματικά και συζητήσεις που τροφοδότησε η πρόσφατη ανακίνηση του θέματος της Eurobank από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και να εκμεταλλευτεί την πολιτική δυναμική που δημιουργήθηκε από το κύμα διώξεων εις βάρος τραπεζιτών και μεγαλοεπιχειρηματιών.
Ο –συνήθως- απρόσιτος και ελιτιστής κεντρικός τραπεζίτης επιχείρησε με ένα «μίνι» απολογισμό πεπραγμένων και με αιχμές κατά του Σπύρου Λάτση να ενισχύσει το λαϊκό του προφίλ, έχοντας όμως στο πίσω μέρος του μυαλού του άλλα…
Ποιοί θέλουν Στουρνάρα στην ΤτΕ
Όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές στο Sofokleousin.gr και άνθρωποι με γνώση του μηχανισμού και των εσωκομματικών ισορροπιών της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Προβόπουλος βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλο μέρος του βαθέως κόμματος. Παράλληλα ο μηχανισμός φαίνεται ότι επιθυμεί μετακίνηση του Γιάννη Στουρνάρα στην ΤτΕ ώστε να ολοκληρωθεί η «άλωση» του κρατικού μηχανισμού με την τοποθέτηση στελεχών του μηχανισμού και του κόμματος στο υπουργείο Οικονομικών.
Για το βαθύ κόμμα της Νέας Δημοκρατίας η τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος ισοδυναμεί με… καραντίνα καθώς δεν θα έχει εξουσίες επί της διαμόρφωσης της οικονομικής πολιτικής, επί της αναδιάρθρωσης-διάλυσης του μηχανισμού του ΥΠΟΙΚ και παράλληλα θα είναι αναγκασμένος να στηρίζει τις αποφάσεις του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών.
Ο Βενιζέλος δεν επιθυμεί μεταβολή του status quo
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος όμως, από τη θέση του κυβερνητικού εταίρου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, δεν επιθυμεί μεταβολές της υφιστάμενης κατάστασης αν και είναι γνωστό πως οι σχέσεις του με τον Γιάννη Στουρνάρα δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές.
Όπερ σημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτιμά την παραμονή του Γιώργου Προβόπουλου στο τιμόνι της ΤτΕ και του Γιάννη Στουρνάρα στο ΥΠΟΙΚ και ζητά «μίνι» ανασχηματισμό σε άλλα υπουργεία.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αντιλαμβάνεται ότι ενδεχόμενη μετακίνηση του Γιάννη Στουρνάρα θα οδηγούσε σε πλήρη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στο πιο νευραλγικό υπουργείο, ενώ τα ανταλλάγματα για το ΠΑΣΟΚ θα ήταν περισσότερες θέσεις σε δευτεροκλασάτα υπουργεία.
Αυτή η εξέλιξη θα ικανοποιούσε –προσωρινά- τους διαφωνούντες στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ αλλά θα περιόριζε τη συμμετοχή τους στη διαμόρφωση της πολιτικής και θα επέτρεπε τη δημιουργία ολοκληρωμένου δεξιού συστήματος, το οποίο θα απέκλεισε το ΠΑΣΟΚ.
Τραπεζίτες, ΕΕ, Γερμανία
Μικρότερη αλλά όχι ασήμαντη είναι η επιρροή διεθνών κύκλων και ομάδων πίεσης από το εσωτερικό στην επιλογή προσώπου για την Τράπεζα της Ελλάδος. Με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες να βρίσκονται σε διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης είναι προφανές ότι λίγοι είναι αυτοί που θα επιθυμούσαν αλλαγές σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο, καθώς ενδεχόμενη μεταβολή της θέσης και της στάσης της ΤτΕ μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις ακόμα και απώλεια εμπιστοσύνης των ξένων.
Υπ αυτό το πρίσμα, με την παραμονή του Γιώργου Προβόπουλου φαίνεται ότι συμφωνεί ο Μιχάλης Σάλλας, της Τράπεζας Πειραιώς, και οι κκ Κωστόπουλος και Μαντζούνης της Alpha Bank, καθώς και η ηγεσία της Eurobank. Την αντίθεσή του έχει εκφράσει και σε κατ ιδίαν συζητήσεις με τον πρωθυπουργό ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ο οποίος έχει έρθει σε κόντρα με τον κεντρικό τραπεζίτη, αλλά κυρίως γιατί είναι εκφραστής του βαθέως κόμματος της ΝΔ.
Όπως συμβαίνει συνήθως στην ΕΚΤ οι αλλαγές στις ηγεσίες των εθνικών τραπεζών δεν γίνονται δεκτές εύκολα, ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιόδους, ενώ οι τραπεζίτες κατορθώνουν –σχεδόν πάντα- να εξασφαλίσουν τη στήριξη του διοικητικού συμβουλίου καθώς έχει συνυπογράψει τις αποφάσεις τους.
Από την άλλη πλευρά η Γερμανία δρα και μόνη της, διαμορφώνοντας και προωθώντας δικά της πρόσωπα και ισορροπίες. Σε αυτό το πλαίσιο ο Γιώργος Προβόπουλος λέγεται ότι έχει εξασφαλίσει αυτές τις στηρίξεις.
Συνεπώς υπολογίζει ότι με την έξωθεν καλή μαρτυρία, την αποδοχή των περισσοτέρων τραπεζιτών και με ένα μικρό «λίφτινγκ» του δεξιού προφίλ του θα καταφέρει να παραμείνει στο τιμόνι της ΤτΕ για μια ακόμη θητεία.

sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: