ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.5.14

Σενάριο τρόμου για τις τράπεζες

Αύξηση επιτοκίων και NPL's φοβούνται οι τραπεζίτες

Σενάριο τρόμου τα stress tests της ΕΚΤ/SSM που διαρκώς τροποποιούνται

Αύξηση επιτοκίων και NPL's φοβούνται οι τραπεζίτες
 Ενώ οι τραπεζίτες επενδύουν στην αύξηση των εποπτικών κεφαλαίων για την αντιμετώπιση των επερχόμενων stress tests της ΕΚΤ/SSM το πρόβλημα μετατοπίζεται και γίνεται πολυμορφικό, ιδιαίτερα για τις ελληνικές τράπεζες. Τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια (NPL’s) συνεχίζουν να επιδεινώνονται με ρυθμό ταχύτερο από τον ανεμενόμενο και παράλληλα το σενάριο της αύξησης επιτοκίων από της Fed και εν συνεχεία από την ΕΚΤ εντός του επομένου 12μηνου μεταβάλλει ουσιωδώς τα δεδομένα.
Μετά την προειδοποίηση της Bank for International Settlements προς τους κεντρικούς τραπεζίτες να σταματήσουν τις προβλέψεις για τη διατήρηση χαμηλών επιτοκίων και φθηνού χρήματος, λόγω της αύξησης του ρίσκου που αναλαμβάνουν οι τράπεζες, Fed και ΕΚΤ αλλάζουν τροπάρι.
Η Fed από τη μια αποσύρει σταδιακά ρευστότητα από την οικονομία περιορίζοντας το QE κατά 10 δισ. μηνιαίως και από την άλλη με δηλώσεις της η Τζάνετ Γιέλεν άνοιξε τη συζήτηση για αύξηση των επιτοκίων το πρώτο 6μηνο του 2015. Οι συνθήκες αυτές αναγκάζουν τις αγορές να αναπροσαρμόσουν τη στάση τους στις ΗΠΑ, με το έξυπνο χρήμα να χάνει την όρεξή του για τα επικίνδυνα εταιρικά ομόλογα και για μετοχές.
Η τάση αυτή αν και δεν έχει περάσει ακόμα τον Ατλαντικό εν τούτοις θα ενταχθεί στα stress tests της ΕΚΤ/SSM καθώς θεωρείται βέβαιο ότι εντός του 2015 τα ευρωεπιτόκια θα αυξηθούν. Σε αυτή τη φάση η ΕΚΤ μελετά μεν την έναρξη ενός προγράμματος στα πρότυπα του QE της Fed αλλά έχοντας ήδη διακόψει την διαδικασία αποστείρωσης των κρατικών ομολόγων που εφάρμοζε κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Όπερ σημαίνει ότι η ΕΚΤ υποθέτει στις προβλέψεις της ότι η κρίση στην Ευρωζώνη ολοκληρωθεί και ρίχνει το βάρος στο «ξεπάγωμα» της διατραπεζικής αγοράς. Η προοπτική αύξησης των επιτοκίων όμως λειτουργεί αποτρεπτικά για την ανάληψη ρίσκου και συνεπώς για την κίνηση κεφαλαίων προς χώρες όπως η Ελλάδα, κάτι που αργά η γρήγορα θα οδηγήσει σε κλείσιμο του παραθύρου ευκαιρίας που άνοιξε.
Αντιλαμβανόμενοι ότι ο χρόνος τελειώνει οι Έλληνες τραπεζίτες έσπευσαν στις αγορές για να δανειστούνκαι να αντλήσουν κεφάλαια ώστε να θωρακιστούν από τον κίνδυνο επιβολής των σκληρών μέτρων που συνεπάγεται πλέον η διάσωση τραπεζών με Δημόσιο χρήμα.
Τα νέα stress tests όμως ανεβάζουν πολύ τον πήχη και οι προβλέψεις για ταυτόχρονη αύξηση των επιτοκίων και των NPL’s για τις ελληνικές τράπεζες φαντάζουν με σενάριο τρόμου.



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: